Asigurari Proprietari

1. Asigurari pentru Afacerea Ta
In orice tip de cladire iti desfasori activitatea, continutul lui ei esential (inclusiv echipamentele electronice). Iar daca esti proprietar, cladirea reprezinta probabil unul din cele mai mari active ale tale. Pe ambele le protejam de riscuri cum ar fi incendiu, explozie, cutremur, inundatie, alunecari de teren, furtuna, ploaie torentiala, apa de conducta, furt si altele, dar si de cheltuielile generate de astfel de evenimente. 
In plus, daca distrugerile incendiului sau evenimentului asigurat afecteaza si evidentele tale contabile, iti despagubim gratuit, in limita a 10.000 EUR, creante de incasat de la diversi clienti
Iar daca evenimente de acest gen, duc la o perioada in care esti nevoit sa iti intrerupi activitatea, iti despagubim pierderea de profit brut inregistrata in aceasta perioada.
Esti protejat si pentru raspunderea civila legala, in cazul unor evenimente neplacute cum ar fi extinderea unui incendiu la cladirile din vecinatate sau daca un consumator a suferit prejudicii din cauza unui produs cu defecte ori serviciu prestat de tine (Raspunderea producatorului).
Oamenii cu care lucrezi sunt cei mai importanti pentru succesul afacerii tale. De aceea, pentru protectia deplina a angajatilor tai, iti oferim si o asigurare de accidente angajati. In plus, iti oferim raspunderea civila a angajatorului.
Noi te despagubim pentru stocul de marfa deteriorat sau chiar esti acoperit automat si pentru cresterea stocului de marfa cu pana la 25% in anumite perioade ale anului, max. 2 luni pe an (de exemplu: in timpul sarbatorilor).
Marfa si produsele tale sunt asigurate pe timpul transportului de la si catre orice destinatie din Europa.
Asigurarea banilor, pe timpul depozitarii in seif sau aflati asupra casierilor in perioada 
      de lucru cu clientii.

2. Asigurarea pentru Cladiri si Continut
Ai investit munca si resurse in afacerea ta, de aceea trebuie sa fii prevazator pentru situatiile neplacute. Pentru ca iti doresti ca aceasta sa dureze, lasa azi in grija noastra riscurile ce-ti pot afecta afacerea.
Asigurarea Cladirilor si a Continutului te ajuta sa-ti protejezi cladirea (in integritatea lor constructiva inclusiv instalatiile care asigura functionalitatea) si bunurile (mobilier, obiecte de inventar, echipamente, utilaje, instalatii, materii prime, stocuri etc.). Polita se adreseaza societatilor din diverse ramuri comerciale si industriale.
Riscurile pentru care iti protejam afacerea sunt incendiu, transnet, explozie, inundatii, cutremur, furtuna, grindina, ploaie tornetiala, greutatea stratului de zapada/avalanse, alunecari de teren, apa de conducta, vandalism, greve, revolte si tulburari civile, furtPolita ofera flexibilitate in alegerea tipului de acoperire, in functie de specificul activitatii tale.
Polita include in limita sumelor asigurate si acoperirea unor costuri si cheltuieli generate de evenimente asigurate, cum ar fi: pentru inlaturarea molozului, pentru interventia pompierilor, pentru expertiza daunei, onorarii profesionale.
In functie de optiunea ta, poti atasa la polita de baza Clauze suplimentare, pentru protectie impotriva unor riscuri specifice, cum ar fi:


▫avarii accidentale la instalatiile care deservesc cladirea asigurata;
▫asigurarea bunurilor casabile pentru riscuri specifice;
▫asigurarea marfurilor refrigerate;
▫asigurarea cladirilor aflate in constructie.

3. Asigurarea "Toate Riscurile" a lucrarilor de Constructii/Montaj si Raspunderea Constructorului 
In cazul in care ceva nu merge bine, Asigurarea "toate riscurile" a lucrarilor de constructii/montaj si raspunderea constructorului te ajuta sa iti continui activitatea fara griji.  In functie de tipul lucrarilor si a raportului dintre materialele de baza folosite - beton sau metal – se determina incadrarea politei intr-unul din cele doua tipuri: preponderent de constructii (tip CAR) sau preponderent de montaj (tip EAR)
Polita poate fi incheiata de catre antreprenorul, constructorul sau beneficiarul lucrarii,  suplimentar putand fi inclusi in asigurare si subcontractorii participanti la realizarea proiectului, pentru  intreaga perioada de desfasurare a lucrarilor
Se pot asigura: lucrari de constructii civile, constructii industriale, retele de infrastructura, autostrazi, sosele, poduri, tuneluri, cai ferate, porturi; (inclusiv toate materialele care vor fi incorporate in acestea, constructiile existente, organizarea de santier, utilajele,  instalatiile si echipamentele aflate in proprietatea beneficiarului ,a constructorului sau a subcontractorilor.)
Asigurarea ofera protectie pentru 2 sectiuni:

▫  Daune materiale – sunt asigurate pagubele materiale produse lucrarilor de constructii/montaj si acoperirea cheltuielilor generate de producerea evenimentelor asigurate
▫  Raspunderea civila a constructorului - in functie de necesitati, poti opta si pentru aceasta sectiune prin care sunt acoperite prejudiciile materiale si/sau vatamarile corporale provocate tertelor persoane

Suplimentar si in functie de tipul lucrarilor asigurate, protectia poate fi extinsa
prin intermediul Clauzelor speciale, ca de exemplu pentru: Riscurile de greve,
revolte si tulburari civile; Asigurarea bunurilor in tranzit; Costul cheltuielilor
suplimentare privind lucrul in afara programului, pe timp de noapte, in timpul
sarbatorilor legale, transportul rapid/expres(materiale, utilaje, instalatii, 
echipamente); Extinderea perioadei asigurate pentru perioada de mentenanta
etc.

4. Asigurarea "Toate Riscurile" a Utilajelor si Echipamentelor de Constructii
Greul lucrarilor pe un santier este executat de catre utilaje si echipamente. De la excavatii de pamant, demolarea si inlaturarea resturilor din santier, transporatarea materialelor si pana la asigurarea energiei electrice – totul este asigurat de catre masini. Dar ce se intampla cand echipamentele sufera accidente si rezulta pagube materiale?
Asigurarea pentru “Toate riscurile” a Utilajelor si Echipamentelor pentru constructii este cea ma eficienta metoda de a-ti proteja investitia.

Poti asigura: buldoexcavatoare, excavatoare, macarale, nacele, compresoare, cilidrii  compactori, generatoare electrice etc. indiferent ca esti proprietarul sau chiriasul acestora.
Esti acoperit pentru orice pierde/paguba materiala survenita brusc si neprevazut la utilajelor de constructii, din riscuri/cauze ce nu au fost excluse in mod expres in conditiile de asigurare.

Exemple de riscuri asoperite:
▫operarea incorecta sau neglijenta;
▫catastrofele naturale (furtuna, grindina, inundatii, cutremur, alunecari de teren etc.);
▫incendiu, explozii;
▫furt prin efractie/acte de talharie, vandalism;
▫coliziuni etc.
In functie de specificul activitatii tale si de nevioa ta de asigurare, poti extinde acoperirea in baza unor Clauze speciale, de exemplu: pentru riscurile greve, revolte si tulburari civile, pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare privind lucrul in afara programului, pe timp de noapte, in timpul sarbatorilor legale, transportul rapid (extindere pentru transport aerian), asigurare pe durata tranzitului, acoperirea instalatiilor care lucreaza in subteran etc

5. Asigurarea pentru Avarii Accidentale Masini si Utilaje
—Activitatea de productie implica costuri si energie pentru sustinerea fluxului tehnologic, insa accidente pot surveni in orice moment. Trebuie sa iti protejezi masinile si instalatiile utilizate in procesul de productie pentru toate riscurile, atat pentru riscurile standard precum cutremur, inundatie si fenomene atmosferice (in baza Asigurarii cladirilor si continutului), cat si pentru cele specifice – de exemplu scurt-circuit, supratensiune, dezmembrare ca urmare a fortei centrifuge etc. – in baza unei polite specifice.
—Asigurarea este valabila in timpul perioadei de exploatare a masinilor/utilajelor, dar si pe perioada neutilizarii, precum si in timpul operatiilor de asamblare/dezasamblare in scopul curatarii, mentinerii sau repararii lor.
—Polita te acopera pentru distrugerea fizica sau avarierea masinilor si utilajelor, ca urmare a producerii in perioada asigurata a riscurilor, cum ar fi:
  •       accidente fortuite: deformare, rupere, dezmembrare, aruncarea in timpul functionarii a unor parti componente, defectiuni sau erori de functionare a dispozitivelor de protectie, patrunderea de corpuri straine etc.;
  •       lipsa accidentala a apei in boilere sau in recipientele aflate sub presiune;
  •       explozie fizica (rupere/distrugere/dezmembrare prin exercitarea fortei aburilor ori a vaporilor, fluidului intern sau a presiunii aerului);
  •       suprapresiune sau implozie;
  •       scurtcircuit, supratensiune, suprasarcina, formarea de arcuri voltaice, inductie;
  •       defecte sau greseli de proiectare, fabricatie ori executie, defecte de material sau erori de montare/instalare.
—Masinile si utilajele se asigura valoarea de inlocuire cu unele noi, identice sau similare (aceiasi parametri tehnici, constructivi). Poti adauga la suma asigurata si cheltuielile de montare, transport, taxe vamale, alte taxe.
6. Asigurarea Banilor si a Valorilor

De cele mai multe ori activitatea oricarei companii implica si lucrul cu numerar sau hartii de valoare (actiuni, obligatiuni, titluri de stat, carduri, cec-uri, ordine de plata etc.).
Iti oferim o asigurare potrivita pentru riscurile ce ti-ar putea afecta banii si/sau valorile, atat pe perioada depozitarii in seif, cat sip e durata transportului.
Poti asigura:
¡numerar (bancnote si monede aflate in circulatie), titluri de valoare (actiuni, obligatiuni, bonuri de trezorerie, titluri de stat, carduri, bilete la ordin, cambii, warante, cec-uri, ordine de plata, certificate de depozit, bonuri valorice, timbre postale/fiscale nefolosite, abonamente si tichete de transport, bilete pentru spectacole, vouchere etc.), plicuri si colete cu valoare declarata de catre expeditor, bijuterii, metale pretioase si/sau obiecte prelucrate din acesteapietre pretioase/semipretioase,
in urmatoarele situatii, in functie de optiunea ta:
¡pe timpul depozitarii in seifuri, tezaure, casete de valori, bancomate si alte containere similare, special amenajate si omologate
¡asupra operatorilor, casierilor in perioada de lucru cu clientii, la ghisee;
¡pe timpul transportului prin curieri, casieri, incasatori si distribuitori, in exercitarea atributiilor de serviciu.
¡pe timpul transportului cu vehicule.

Banii si/sau valorile asigurate sunt protejate pentru riscuri precum:
¡incendiu, trasnet, explozie, cadere de corpuri pe cladiri sau mijloace de transport, cutremur, inundatie, alunecare de teren, avalansa, furtuna, uragan, vandalism, accidente ale mijloacelor de transport
¡furtul prin acte de talharie,
precum si orice alt risc care nu este in mod special exclus in conditiile de asigurare, in functie de acoperirea solicitata.

7. Asigurarea Echipamentelor Electronice
Pentru multe companii, echipamentele electronice au devenit atat de importante pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii, incat o avariere a acestora ar produce serioare perturbari si chiar intreruperea activitatii. Atat pagubele in sine, cat si costurile de reparare ori inlocuire pot pot periclita serios afacerea.
Tipuri de echipamente electronice (Sectiunea I a polite) pe care le poti asigura:
  •       echipamente electronice de birou, copiatoare, calculatoare; echipamente de procesare a datelor, computere, dispozitive electronice;
  •       echipamente de telecomunicaţii, staţii telefonice, fax-uri;
  •       echipamente de navigaţie şi comunicaţii;
  •       echipamente medicale şi de laborator;
  •       echipamente grafice şi tipografice, scannere, echipamente de fotografiere;
  •       echipamente de transmisie Radio-TV, de înregistrare, supraveghere şi alarmă;
  •       echipamente de măsură, testare şi control.
—Poti asigura, in baza Sectiunii II a politei, si datele si suporturile externe de date.
—Asigurarea echipamentelor electronice este, in esenta, o asigurare de accidente de tip „toate riscurile”, acoperind pagubele care apar brusc si neprevazut, ca urmare a unor cauze fizice externe. O serie de riscuri si situatii sunt excluse din acoperire, conform conditiilor de asigurare.
—Exemple de riscuri asigurate:
  •       incendiu, trasnet, explozie (inclusiv daunele produse ca urmare a operatiunilor de salvare/de stingere a incendiului), implozie;
  •       afumare, parlire, carbonizare;
  •       efectul ori influenta apei (ca urmare a inundarii, defularii, apei pluviale, aburilor) ori a oricarui lichid, a umezelii si/sau coroziunii rezultand din acestea;
  •       fenomene naturale (de exemplu: inundatie, furtuna, grindina, ploaie, avalansa etc.);
  •       erori de proiectare/constructie/fabricatie, defecte de material;
  •       scurtcircuit, supratensiune, inductie;
  •       operare gresita;
  •       furt prin efractie/acte de talharie si alte evenimente produse in conexiune cu acesta.
8. Asigurarea de Pierderi Financiare din Intreruperea Afacerii
Compania ta se poate confrunta in orice moment cu un eveniment neprevazut, precum incendiu, cutremur, furtuna, inundatii, apa de conducta, avarii accidentale ale masinilor/utilajelor, supratensiune etc. Astfel de evenimente pot genera pierderi mult mai mari decat bunurile si proprietatile efectiv avariate ori distruse. Te poti confrunta cu: pierderi de venit din cauza incetarii productiei, crestrea cheltuielilor de operare daca esti constrans sa te muti temporar in alta locatie pentru continuarea activitatii etc.

Asigurarea de pierderi financiare din intreruperea afacerii este o asigurare de consecinta, acoperind  pagubele cauzate de intreruperea activitatii ca urmare a avarierii, distrugerii ori pierderii bunurilor asigurate folosite de catre Asigurat in activitate (mijloacelor fixe sau circulante, de exemplu: cladiri, masini, utilaje, instalatii, echipamente, materii prime etc.) din cauza unor riscuri acoperite prin Polita cadru (Asigurarea cladirii si a continutului, Asigurarea masinilor si utilajelor pentru avarii accidentale sau Asigurarea echipamentelor electronice).
Primesti despagubiri pentru pierderea de profit brut cauzata de:
  •       fie de reducerea cifrei de afaceri ca urmare a intreruperii activitatii datorita producerii unui risc asigurat,
  •       fie de cresterea cheltuielilor de exploatare prin aparitia unor costuri suplimentare necesar a fi efectuate in mod rational, numai in scopul diminuarii sau evitarii scaderii cifrei de afaceri comparativ cu cea care s-ar fi realizat in perioada de despagubire, daca nu s-ar fi produs evenimentul asigurat. Costurile suplimentare nu trebuie sa depaseasca valoarea pierderii de profit evitata ca urmare a efectuarii acestora in acest scop. Din costurile suplimentare se scad cheltuielile generale aferente perioadei de intrerupereactivitatii (cheltuieli deductibile din profitul brut care nu se mai efectueaza ca urmare a intreruperii activitatii).
—Suma asigurata este compusa din profitul brut, precum si alte costuri suplimentare declarate la incheierea asigurarii cu conditia sa fie cuprinse in declaratia profitului brut.
—Profit brut asigurat se calculeaza astfel:
  •       Profitul brut economic la care se adauga costurile fixe ce nu pot fi reduse odata cu intreruperea activitatii,
sau
  •       Cifra de afaceri mai putin costurile variabile.
—Perioada asigurata este perioada de valabilitate a Politei cadru, in care s-a produs evenimentul asigurat ce cauzeaza de pierderi datorate intreruperii activitatii.
—Poti alege perioada de indemnizare (perioada de timp pentru care se acorda despagubiri ca urmare a intreruperii afacerii), in functie de necesitati si de estimarile tale privind perioada in care rezultatele activitatii sunt afectate ca urmare a intreruperii activitatii

9. Terorism

Actele de terorism reprezinta o amenintare contra ordinii si pacii internationale.
Desi este greu de acceptat de catre lumea civilizata, fenomenul de terorism a devenit o realitate cu implicatii globale greu de prevenit si de gestionat.

In functie de nevoia ta de protectie prin asigurare, poti opta pentru acoperirea pagubelor cauzate de acte de terorism cladirilor si/sau bunurilor asigurate in baza politei Cladiri si Continut, precum si a daunelor de consecinta constand in pierderea de profit brut ca urmarea intreruperii activitatii.





Tania Andrei 

Broker Coordonator

Destine Broker Asigurari, Pensii si Credite

Tel:    0314222007
Mob:    0726124878      
e-mail: andreitania@gmail.com